Monday, March 7, 2011

Carina med i DIK-forum. Nomadarbetare.

"Fler och fler jobbar lika gärna på ett fik som på kontoret. Nomadarbetarna vill röra på sig och byta miljö ofta.

En kvinnlig nomadarbetare som har hyrt in sig på Win-Win är Carina Sundqvist. Hon är bebyggelseantikvarie och driver Inspirationsbyrån. Inspirationsbyrån anordnar guidade rundturer i Göteborg med teman som ”Det fula Göteborg” eller ”Avenyn – Sveriges mest kända gata”. Nytt för i höst är minnesvandringar, där svenske mästaren i minne, Idriz Zogaj, hjälper deltagarna med tips hur de ska minnas vad de lär sig under vandringen. Carina Sundqvist är ganska rastlös. Därför har hon alltid haft ett jobb där arbetsplatsen har kunnat varieras." Text: KERSTIN SJÖDÉN DIK FORUM NR 2 | 2011

Walking Dinner på Fundedbyme.com

Ni som vill se Walking Dinner växa, stöd vår utveckling via fundedbyme.com På webplatsen kan du enkelt donera en liten slant som kommer väl till pass i vår uppstart i Stockholm. Att hitta finansiering för ett litet tjänsteföretag som levererar upplevelser har visat sig vara en utmaning. Därför testar jag nu så kallad "Crowdfunding", där många finansiärer bidrar till en stärre helhet, vilket är en fin tanke.

Stöd Walking Dinners uppstart i STHLM via Fundedbyme.com

Ni som tror på mig, donerar gärna en slant.

Tack på förhand!
Bästa hälsningar
Carina

Tuesday, March 1, 2011

Carina om Fula hus på Stadsarkitektdagen 24/3 , Norrköping

Vilket höjdaruppdrag! Jag ska tala om 1970-talets byggnader med utgångspunkten; Är detta vårt fula kulturarv? Jag har massor att säga och många tankar kring hur man kan använda kulturarvet som besöksmål om det så är ett "fult" 1970-tals område. Program

Årets tema: ATT VARA ELLER BEVARA
- i gränslandet mellan nostalgi och rationalitet

Hur värderas och används kulturmiljön? Står vi inför en ny rivingsvåg? Vem har ansvaret för vad? Vem bryr sig? Årets stadsarkitektdag belyser möjligheter och hinder för stadens
kulturhistoriska värden. Inramningen till frågeställingarna är ett nybyggt, toppmodernt visualiseringscenter i Norrköpings anrika industrilandskap.

MEDVERKANDE FÖRELÄSARE
Carina Sundqvist, byggnadsantikvarie,
VD för Inspirationsbyrån
Jan Jörnmark, docent i ekonomisk
historia, författare & fotograf till
böckerna om Övergivna platser
Kristofer Sjöö, byggnadsantikvarie,
Länsstyrelsen i Halland
Lennart Grandelius, arkitekt, tidigare
stadsarkitekt i Eksjö, var med och
startade Byggnadsvård Qvarnarp
Sören Holmström, plan- och
byggantikvarie i Göteborg
Tina Bosnjak-Erixon,
planeringsarkitekt i Norrköping



Walking Dinner en Framtidsprodukt enligt Ecoprofile!

Ecoprofile är sajten som tagit fram "Framtidsprodukter - Från företagen som visar vägen" för att göra det lättare för konsumenter att konsumera hållbart.

Vi har valt att sätta upp strikta kriterier för företag som vill synas på Ecoprofile. Endast de produkter och tjänster som kan räknas som hållbar konsumtion får möjligheten att synas. Lokal turism är ofta hållbart och Inspirationsbyrån är en av de aktörer som uppfyller kriterierna, säger Johan Erlandsson, expert på hållbar konsumtion och grundare av Ecoprofile.se.


- Jag är stolt över att Ecoprofile uppmärksammar mitt arbete. Det är exakt så som jag känner det. Lokal turism är framtiden, säger Carina Sundqvist, VD Inspirationsbyrån och skapare av "Framtidsprodukten" Walking Dinner.



Walking Dinner
Inspirationsbyrån

Blänkare om E-Quiz och min insats i Skövde

Equiz i Gothia Science Park blev en uppskattad tillställning. 55 gäster, varav 53 kvinnor, lät sig inspireras av kvällens miniföreläsningar och workshops.
- Jag hoppas att vi väckte egenföretagartankar hos flera av deltagarna, säger Johan Hermerén, projektledare på GSP Inkubator.
Under kvällen bjöd Kristina Ford på en miniföreläsning i hur man bygger ett varumärke av sig själv, Anders Hansons gav tips om framgångsrikt och hälsosamt entreprenörskap och entreprenören Carina Sundqvists talade om sitt liv som företagare.
- Miniföreläsningarna varvades med lättsam frågesport och workshops där gästerna var synnerligen involverade i programmet, berättar Hermerén.