Tuesday, May 25, 2010

140 år jubileumsguidning åt FO Peterson & Söner


Inspirationsbyrån fick den stora äran att ta fram en specialguidning åt FO Peterson & Söner som genomfördes den 6 maj i soligt väder. Under dagen fick gästerna ta del av några av de drygt 100 fastigheter i Göteborg som bär FO Petersons signatur. (där de varit byggmästare). Vi startade med lunch på Svea Hof och talade därefter om byggnaden vi nyss ätit i .Sveahuset; uppfört 1888-1890, arkitekt Adolf Melander, ritningarna bearbetade av Hans Hedlund.

Oscar Fredriks kyrka. Stod klar 1893. FO Peterson byggmästare, Helgo Zetterwall arkitekt. Nygotik.

Kyrkorummet med vissa pelare i gjutjärn!

Gissa vart detta vackra ta finns?! Jo, i entrén till Kungliga Telegrafverket på Kaserntorget. Uppfört 1909-1912, arkitekt Hans Hedlund.

Fikapaus med fantastiska bakelser!

Brostömia, den byggnad som huserar Hovrätten idag. Ombyggd till detta utseende 1926-28. Arkitekt S. Steen, byggmästare F O Peterson.
Välkommen till Nordstan! Vi gjorde ett nedslag i sjuttiotalet (mitt favoritårtionde) och studerade bla. tre banker på rad. Här ser vi SEB. Men FO Peterson har byggt Länssparbanken 1971-73 Arkitekt; Sven Brolids kontor.

Tiilbaka i nutiden och de intressanta hyresrätter på Vävskedsgatan som White Arkitekter och FO Peterson ritat, uppfört och äger tillsammans! Stod klara 2005

Fotograf: Maria Gustavsson, MIKU.

2 comments:

Unknown said...

While the Anchorman Chanel Wallet
changes hardly from year to year do not about buy Chanel handbags
. All-embracing the replica Chanel handbags
has array of a aboveboard attending to it.

Unknown said...

Not alone do Chanel bag
attending abundant. Every anchorman Chanel Wallet
is issued its own hologram approval amount. This is the way to ensure that the Chanel handbags
that you accept purchased.