Wednesday, September 30, 2009

"Det fula Göteborg!?" 7 okt. Boka nu!:-)

1970-talet, detta underbara årtionde (då jag själv blev född) finns det massor att berätta om. Följ med på Inspirationsbyråns temaguidning om Brutalismens arkitektur och upptäck tex. Nordstan ur en helt ny synvinkel. Vi utgår från rivningarna på 60-talet och ser vad som byggdes istället, materialen, stilen och gamla bilder.

Anmäl dig via mail: info@inspirationsbyran.se

Johannastatyn, Brunnsparken, Göteborg.
Tid: 17.00
Pris: 100 kr.

Varmt välkomna!

Facebookevent

Friday, September 25, 2009

Tillväxtverket intresserar sig för kulturentreprenörer och frågar Carina om feedback.

Carina blev tillfrågad att kommentera kring att vara kulturentreprenör och passade på att fiska efter finansiering... :-)

"-Trots att jag arbetar med att skapa upplevelser, som är en del av den expansiva tjänstesektorn som alla menar hör framtiden till, har jag haft svårigheter att hitta investerare och riskkapitalister som är beredda att satsa på min affärsidé", säger Carina Sundqvist VD för Inspirationsbyrån.

Läs hela Pdf:n ( från Tillväxtverket) om hur samhället bäst kan förbättra för bland andra kulturentreprenörer, sidan 8 börjar dokumentationen om just detta.

Carina är en av regeringens 880 ambassadörer för kvinnors företagande.

Intervju på Starta-eget .se

-Gör det du brinner för! är mitt bästa tips, det går inte att komma ifrån. Och det gör jag. Jag brinner för städer, arkitektur och vad vi människor hittat/hittar på i dem. Några av mina bästa tips för er som vill starta eget finner ni på nedanstående länk. Läs även böcker från Redaktionen, de är till hjälp. Läs hela intervjun.

Nu bär det framåt! Direktlänk från Göteborg & Co! :-)

Här ser vi Gondolen som gick till Liseberg från Johanneberg under Jubileumsutställningen 1923.
Och visst bär det framåt för Inspirationsbyrån just nu! Jag är så glad för allt stöd och alla glada tillrop.

Göteborg & Co hjälper oss med marknadsföringen och länkar direkt till Inspirationsbyråns hemsida, även för engelskspråkiga gäster. Det tackar vi för och ser även fram mot den nya Göteborg & Co sajten som lanseras i oktober! :-)

Inspirationsbyrån skriver på om Klimatavtal

Bland mängder av större företag ser vi att även Inspirationsbyrån har skrivit på om att kraftag måste till i Köpenhamn i vinter. :-) Vill vi, så kan vi! Eller hur. (på bilden Swedbanks vice vd Kjell Hedman skriver under)

Vi stödjer Naturskyddsföreningens krav på ett kraftfullt klimatavtal i Köpenhamn.

"Artefakt" bloggar om "Det fula Göteborg?!"

Lena Grön bloggar om guideturen "Det fula Göteborg!?"

"Ikväll har jag varit på en riktigt rolig guidning på temat "Det fula Göteborg?!". Carina Sundqvist på Inspirationsbyrån guidade i en dryg timma runt omkring Östra Nordstan och kvarteren runtom. Det var otroligt kul att verkligen titta på byggnaderna med andra ögon och få veta lite mer om historien bakom - hur det såg ut förr, varför det ser ut som det gör nu etc..." Läs mer på Bloggen Artefakt

Tack för inlägget Lena! :-)

Bild: Skärmdump från www.garellick.se

Premiär för "Det fula Göteborg!?"

Häromdagen var det premiär för en guidad tur om 70-talets arkitektur. Vi hade en inspirerande kväll tillsammans och diskuterade material, rivningar och brutalism. Följ länken och läs ett nybloggat inlägg av en av mina gäster; Anders Örtegren, som driver bloggen Say what? [this is ao-k communication]

Citerat från bloggen
"– Byggnader är som böcker. Tar vi oss bara tid, har de fascinerande historier att berätta, säger Carina Sundqvist, bebyggelseantikvarie som driver Inspirationsbyrån.

En inspirerande tur runt det fula (?) Göteborg

Sextiotalets rivningsvåg gav oss Miljonprogram och Brutalism. Grävskoporna skövlade ibland hela stadsdelar, vissa förslummade områden ersattes av enorma spelrum för marknadskrafterna. Dagens Nordstan, Mammons tempel i Göteborg, är ett av flera typexempel som restes i betong, glas och metall på sextio- och sjuttiotalet.

Låt Inspirationsbyrån guida dig runt Göteborg

För den nyfikne berättar byggnaderna en hel del om arkitekturens olika epoker, men också människornas och samhällets historia. Du har den alldeles intill dig så höj blicken och turista i din egen stad. Jag tycker att du också ska ta möjligheten, genom en av Inspirationsbyråns guidningar." Läs mer...

Tack för inlägget Anders! :-)

Text och Bilder: Anders Örtegren

Tuesday, September 15, 2009

"Carina uppfann sitt eget jobb" - Artikel i Spionen

- Jag vill att folk ska lyfta blickarna till fasaderna omkring oss och inse att det har levt folk här före oss. Och att det kommer fler efter oss också, säger Carina Sundqvist, och pekar på Kurs- och tidningsbiblioteket. Där har den drygt 100 år gamla jugendfasaden i kalksten börjat vittra av luftföroreningar, något som bekymrar en bebyggelseantikvarie som Carina Sundqvist.

Men Carina Sundqvist är inte bara bebyggelseantikvarie, i ännu högre grad är hon entreprenör. Sedan 2007 driver hon företaget Inspirationsbyrån där hon erbjuder föreläsningar och upplevelser, som till exempel hennes aktuella projekt, Walking Dinner - guidade turer med stopp för förtäring på några av stadens krogar. Text och foto: Lina Söderström Läs fortsättningen och mina bästa tips här

Inspirationsbyrån

Thursday, September 3, 2009

Äntligen bilder från PechaKucha night!

Så här såg det ut på Pecha Kucha den där härliga kvällen när Inspirationsbyråns ledare Carina Sundqvist med flera var där för att berätta om vad för spännande saker vi har för oss :-). Jag drog till med att: -Varför inte följa med mig på Fyrsafari! Några dagar senare ringer Västsvenska Turistrådet och är intresserade av den produkten!! :-) Så nu arbetar jag på nya samarbeten och nu under september finns en Fyrsafari att uppleva. Så om ni vill göra något alldeles speciellt boka en FYRSAFARI.

Jesper Larsson, en utav arrangörerna för Pecha Kucha presenterade oss.

Här har ni den underbar publiken som förhoppningsvis hade en rolig och inspirerande stund.


En bild från "Backstage" när vi samlade oss för att leverera de bästa talen publiken hört på länge.
Magnus Larsson, arkitekt, hade mycket intressanta visioner och planer på hur man kan få öknen att frodas och att stanna där den är. Studera gärna hans webplats.