Saturday, March 21, 2009

Ny kulturkrönika av Carina Sundqvist i Göteborgs Fria Tidning

"Att konsumera en upplevelse framför en pryl eller ett klädesplagg gör också nytta på flera plan. Kultur ger oss möjligheten att se utanför oss själva och vår egen vardag. Kultur ger oss en inblick i andras tankar.

Det vidgar våra vyer och vi får tänka i nya banor. Vi ser plötsligt allting i ett större perspektiv, får en överblick över det som sker och över bakgrunden. Detta behöver vi mest av allt just nu. Samtidigt bidrar kulturkonsumenten till en mer hållbar värld. Han/hon bidrar även till den lokala ekonomin, betalar en liten del av de kulturverksammas löner samt gynnar den fira tankens spridning. Det gör alltså gott i många bemärkelser." GFT 20090321
Läs hela krönikan.

Monday, March 16, 2009

Snyggare hemsida! www.inspirationsbyran.se


Ny logga, nya koncept och spännande events och erbjudanden i ny form. I natt uppdaterades Inspirationsbyråns hemsida med en modernare look. Ta själv en titt och varmt välkommen in med bokningar.

Monday, March 9, 2009

Inspirationsbyrån skapar eldigt historiskt event åt Göteborg & Co

2009-03-06

Den 18 mars genomför Inspirationsbyrån en “Eldig upptäcktsfärd genom Trädgårdsföreningen” för utländska gäster på TUR-mässan. Inspirationsbyrån är ett företag som skapar historiska och spektakulära events i Göteborg. Inspirationsbyrån leds av bebyggleseantikvarien Carina Sundqvist som för dagen möter upp som 1800-tals damen Fru Edelsvärd. - Vi ger besökarna ny kunskap om Göteborg i kombination med en spännande upplevelse man minns, säger Carina Sundqvist, VD Inspirationsbyrån. Nyhet från FramtidensFöretag

Saturday, March 7, 2009

Gard Montán rustar djuren för strid. Ny artikel av Carina Sundqvist

Carina Sundqvist är kulturskribent åt Göteborgs Fria Tidning och träffade nyligen konstnären Oscar Gard Montán för en intervju som publiceras i veckans GFT (7-13 mars).

"William och Arthur är kaxiga vildänder i stridsrustning. I konstnären Oscar Gard Montáns bildvärld antar djuren småleende striden och visar upp sig på Galleri Fresh Fish i Göteborg."

Läs hela ARTIKELN.


Monday, March 2, 2009

Clean Techcompanies from USA on guided tour!

The Victor Hasselblad staty. The man who invented the first camera that got to the moon!

We are standing at the Götaplatsen (1923) looking down at the Kungsportsaveny that is 840 meters long.

In the park at The Calanderska Hospital from 1927.

Carina tells about ancient greek architecture to an interested but cold crowd.

Gregg tells a joke...I suppose. :-)

By the "Kopparmärra"-statue, we talked about King Karl IX, the founder of the first Göteborg in the early 1600.

Inside the Gustavi Cathedral, Domkyrkan, we warmed up our frozen bodies and listened to beautiful music... ;-)