Thursday, January 29, 2009

Vilket drömjobb på GIFF!

Göteborgs Internationella Filmfestival och Carina fortsätter med nya spännade möten och intervjuer med regissörer från hela världen. Denna bild är från live-intervjun efter filmvisningen av den mycket bra debutlångfilmen "The Red Spot" av Marie Miyayama från Japan/Tyskland. Håll ögonen på henne, detta blir en filmskapare som kommer ge oss mycket förutspår jag. :-)

Åsa Bernlo, GIFF:s VD fångad mellan olika uppdrag i Drakens vackra trappa.

Festivalen är mycket välbesökt... glädjande i och med alla underbara filmer som finns att upptäcka. Välkomna!

Monday, January 26, 2009

Carina som moderator åt Göteborg International Filmfestival

Carina Sundqvist har denna vecka världens bästa jobb som moderator/utfrågare av regissörer efter filmvisningar på Göteborg International Filmfestival. Här tillsammans på regissören till filmen "Machan", Umberto Pasolini.

Umberto Pasolini berättade öppenhjärtligt och glatt om inspelningen av "Machan" på Sri Lanka.

Regissören Umberto Pasolini utanför biografen Roy.
Äntligen är Royal, nu Roy, på Avenyn alltså öppen igen! Lååååååång kö var det i söndags, härligt!

Tuesday, January 20, 2009

Ny krönika: Ansvar åter på modet!

Ny krönika av Carina Sundqvist om eget ansvar ute just nu i Stockholms och Göteborgs Fria Tidning. "lla tror att någon annan ska lösa problemen. I själva verket måste vi hjälpas åt." Läs krönikan

Wednesday, January 14, 2009

Inspirationsbyrån har flyttat in hos Framtidens Företag

Carina Sundqvist utvecklar sedan 1 januari Inspirationsbyrån hos Framtidens Företag på Viktoriagatan 19. Tydligare ekoprofilering, produktutveckling och mer sälj står på agendan. Välkomna att besöka mig där. Vi ses!

Tuesday, January 13, 2009

Klimatmat gör skillnad!

Klimatångesten rotar sig alltmer i världen och vi får ständigt nya rapporter om hur fel vi egentligen lever. Samtidigt finns det personer som aktivt arbetar med att skapa lösningar i situationen. Maja Söderberg, författare och klimatstrateg, är en utav dom.

Visste du att maten vi äter står för så mycket som 24 % av våra växthusgasutsläpp? Våra matvanor är därför ett viktigt område att justera menar Maja Söderberg. - Jag blev själv förvånad över siffran och kände att något måste göras, säger Maja och visar resultatet; kokboken ”Majas klimatmat” som som lanserades på bokmässan i Göteborg i höstas.


Läs hela artikeln på Ecoprofile